Selly Home Logo
2021-09-20

Valg af seng til soveværelse - sammenligning af enkeltseng med dobbeltseng

 

 


At købe en seng til et soveværelse er ikke en let opgave. Du skal tage højde for rummets størrelse, strukturens styrke og frem for alt komforten. Selvom det siges, at madrassen er ansvarlig for søvnkvaliteten, er sengens rigtige størrelse ikke uden betydning. Så hvad skal du være opmærksom på? Hvornår er en enkeltseng og hvornår en dobbeltseng egnet? I dagens blog forklarer vi de grundlæggende forskelle mellem de to sengetyper.

Forskel på enkeltseng og dobbeltseng

Dobbeltsengen er helt klart større end enkeltsengen. Enkeltsenge er normalt ikke bredere end 120 cm. Dimensionerne på dobbeltsenge starter dog fra 140x200 cm og kan nå op på 220x200 cm. Det betyder, at en person har omkring 70 cm plads til sig selv. Dette er mindre end i en enkeltseng, hvor pladsen endda er 100 cm. Hvad værre er, længden på 190 cm er for kort til, at folk over 185 cm i højden kan føle sig godt tilpas. Dobbeltsengen er derfor behagelig nok til to personer op til 170 cm høje.

Enkeltseng eller dobbeltseng? Hvad er rentabelt at købe?

Det første aspekt, der skal overvejes, er sengens størrelse. Det er klart, at jo større sengen er, jo mere plads fylder den. Ofte er bredden imidlertid begrænset af rumlige muligheder, og dette aspekt bør tages i betragtning. Selvom intet andet end en seng kan passe ind i soveværelset, er det bedre at købe en dobbeltseng, selv den mindste, så den ikke begrænser bevægelsen. Hvis det er muligt, er det værd at give adgang til sengen fra tre sider og finde et kompromis mellem søvnkomfort og ergonomi ved at stå op og falde i søvn og bruge soveværelset hver dag.

Hvordan vælger man en seng til soveværelset?

Fra et praktisk synspunkt bør to ting noteres. For det første er det bedre at købe en seng med sengegavl, som ikke kun har en dekorativ funktion, men også giver mulighed bl.a. for behagelig læsning af bøger. For det andet, hvis rummet ikke er meget stort, eller mængden af møbler holdes på et minimum, skal du muligvis købe en seng med en sengebeholder.

Stilen, hvor sengen er lavet, er lige så vigtig. Det skal helt sikkert matche resten af soveværelset. De mest populære de seneste år er senge i en skandinavisk eller rustik stil. Rammerne af sådanne senge er normalt lavet af træ, metal eller MDF -plader. Der er også polstrede senge, som er meget behagelige at bruge.

Dimensioner på en enkeltseng

Hvilke dimensioner af sengen vil være egnet til en person? I øjeblikket er standarden på markedet 90x200 og 120x200 cm. I et værelse, hvor der ikke er nok plads til en stor seng med en dobbeltmadras, vil en enkeltseng være meget bedre, takket være hvilken du også kan sætte et natbord og en lampe ved siden af. Denne sengestørrelse giver tilstrækkelig plads til, at en enkelt person kan hvile komfortabelt.

Tilpasset indretningen af et lille rum kræver optimal brug af hver kvadratmeter. Hvis du vil udnytte den tilgængelige plads bedst muligt, er det værd at vælge en enkeltseng med en sengetøjbeholder. Udtræksskuffer under sengen giver ekstra plads til sengelinned, håndklæder, bøger og andet tilbehør. En sådan model vil være perfekt, for eksempel i et børns soveværelse.

Enkeltseng til et barn eller en teenager

Enkeltsenge bruges både i soveværelserne til voksne, der sover alene, såvel som i børne- eller teenagers værelse. Der er mange moderne modeller på markedet for enkeltsenge med et interessant og originalt design, der helt sikkert vil appellere til dine børn. Et perfekt eksempel er enkeltsengen HERMES, som kan blive til en dobbeltseng på et øjeblik.

De høje sider, dekoreret med farverige puder, giver dig mulighed for at gøre en enkeltseng til en sofa, hvilket giver ekstra plads til at sidde i løbet af dagen og når venner er på besøg. Et glimrende valg til en elevs værelse er også enkeltsenge med sengegavl, som man kan læne sig op af under aftenlæsning og indbyggede hylder, takket være hvilket dagligdags tilbehør altid er lige ved hånden.

Dobbeltseng - perfekt valg til par

De mindste senge til par har normalt et soveområde på 140x200 cm. Det er klart, at en mindre seng giver bedre soveforhold, hvis soveværelset har begrænset plads. Husk dog, at søvn er 1/3 af vores liv, og det er værd at investere i! Det optimale valg er bestemt en dobbeltseng 160x200 cm. For eksempel LISSABON -sengen med et bredt sengegavl og en træramme.

Den bedste løsning viser sig imidlertid at være en dobbeltseng 180×200 cm. Med hensyn til brugerkomfort vil denne sengestørrelse være det perfekte valg selv for de mest krævende brugere. I øjeblikket vælger nogle ægtepar modeller med dimensioner på 200x200 cm og endnu større. Interessant nok, når vi bruger disse dimensioner, mener vi normalt overfladen af madrassen, som vi sover på. Dobbeltsengen er større, og dette skal tages i betragtning ved indretning af soveværelset.

Sengens længde og højde og menneskelig højde

Tilpas sengens størrelse til dine behov. Højde og figur har også betydning! Sengen skal gøre det muligt at rette benene op. Derfor anbefales det, at sengens længde er 15-25 cm længere end brugerens højde. Du ændrer bestemt din soveposition ofte i løbet af natten, så sørg for at have nok benplads, inden du går i seng. Husk også, at hovedet ikke må røre væggen eller sengegavlen, men hvile behageligt på puden. Så hvis du for eksempel er 198 cm høj, er en standard 200x200 seng ikke nok. En 220 cm lang seng vil da være meget bedre.

Valg af madras til sengen

Endelig skal du være opmærksom på, hvilken madras du køber. Nogle gange være inkluderet med sengen, hvilket kan reducere omkostningerne, men oftest købes madrassen separat. De fleste mennesker er kun opmærksomme på dens hårdhed og justerer den efter din smag, men det er ikke alt, der skal tages i betragtning.

Skum, bonnell, pocket og latex madrasser er tilgængelige. Bonnell- og pocketmadrasser er de mest holdbare og anbefales oftest til en dobbeltseng. Førstnævnte er kendetegnet ved modstand mod deformation, mens sidstnævnte har punktfleksibilitet. Denne funktion giver dig mulighed for at nyde den optimale støtte af hele kroppen og samtidig bevare den naturlige krumning af rygsøjlen.

 
Se flere indlæg fra September 2021

Anbefales

pixel