Selly Home Logo
2021-08-04

Tættere på naturen, tættere på fortiden - hvordan indfører man den rustikke stil i sin lejlighed?

 

 

 

Den rustikke stil fremkalder nostalgi for det stille og ubekymrede liv på landet. Det refererer til børns leg og drømmen om friluftsliv. Således henviser det rustikke interiør til traditionen med små herregårde, hvor alt var i overflod. Imidlertid er den stereotype synsvinkel til denne type arrangement forbundet med det allestedsnærværende træ og akkumulering af gamle, ubrugelige genstande, der gør roddet i det indre og forårsager støv. Vi dræber denne myte!

Historien om den rustikke stil

Rustikke møbler opstod i midten af det nittende århundrede i USA, da en nyoprettet stat, massivt bosat af briterne, byggede sine første bosættelser. Manglen på midler tvang lokale håndværkere til at skabe boligmøbler baseret på naturlige materialer opnået fra skoven.

Da hver skaber havde en anden vision og færdigheder, antog rustikke møbler mange former: fra meget primitive til omhyggeligt færdige. Essensen var imidlertid enkelhed og det materiale, de blev fremstillet af - træ. Over tid blev det en separat retning indretningen. "Rustik", der betyder "land", "hjemlig" - er den bedste beskrivelse af denne stil.

Karakteristika for den rustikke stil

Naturlige materialer og stoffer er de vigtigste i rustikke indretningsdesign. Karakteristiske træk er: naturlighed, stramhed, enkelhed, tilknytning til håndværk, hygge. Hvis du er tiltrukket af fortiden, og træ altid har været tættere på dig end glas og metal, er den rustikke stil lige noget for dig!

Materialer: træ, sten, bomuld, jute, bambus, organza (tyndt, gennemsigtigt silkegarnstof), der fungerer bedst til vinduer som et gardin.

Tilbehør: flet, linneduge, keramiske fade, tørrede og naturlige blomster, blindservietter, petroleumslamper, malerier, der viser landdistrikterne, bøger.

Farver: beige, brun, hvid, jordfarver, naturlig grøn, blå og marineblå. Det er vigtigt at vælge de rigtige farver til det dominerende træs farve i interiøret. Lyse farver kan anvendes på mørke møbler for kontrast.

En vigtig accent kan være dekorationer på møbler inspireret af landsmotiver samt stiliseret træ med stærkt markerede slid. Det er også karakteristisk at bruge rå mursten eller male den hvid.

Hvad skal man undgå i en stue i rustik stil? Blanke overflader, plastik, lys belysning med en kold farve, stærke kontraster (intense farver, f.eks. Rød anbefales ikke), glas, metal. Rustikt interiør giver indtryk af "støvet", takket være hvilket farverne er dæmpede, konturerne er lette og det hele er varmt og behageligt.

Rustikke møbler i stuen

Møbler skal bevare træets naturlige farve eller i det mindste med en synlig kornoversigt. Træborde, kommoder og vitrineskaber ser godt ud. Disse genstande behøver ikke nødvendigvis at blive brugt til deres oprindelige formål, f.eks. Er en trækasse med et fladt låg et ideelt sofabord.

Kommode

Stort, tungt, massivt træ med stilfulde fittings? Træ kommoder er en investering i årevis! Du vil helt sikkert kunne lide kommode NEST KM1. Hvis du keder dig med dets traditionelle karakter, kan du nemt forny kommoden og give den et nyt look ved at dække møblerne med en mønstret finer.

Sofabord

Det kan ikke mangle i nogen salon! Selv hvis du vælger en i moderne stil i stedet for traditionelle møbler, vil sofabordet LANIPA varme op i interiøret og fuldføre tilpasset indretningen af din stue.

Lampe

Rustik belysning i stuen kan spille en dekorativ rolle, og det er værd at fokusere på lamper, der bliver en lys accent af denne stil. Et perfekt eksempel er den rustikke hængende BIO-lampe lavet af krydsfiner.

Gyngestol

Her har du et stort felt at vise frem. Vælg den traditionelle gyngestol MAX BIS PLUS eller den moderne hængestol SANTA CRUZ. Sæt det i stuen, og skab dit eget unikke siddeområde.

Bord og stole

Spisestuen er hjertet i alt rustikt interiør. Sæt et træbord NELSON med vendte ben og et sæt komfortable stole i stuen, og inviter gæsterne til at spise lækre måltider sammen.


Sofa eller hjørnesofa

Højkvalitets finish, træben i polstrede møbler er detaljer, der er værd at være opmærksom på, når du vælger en rustik sofa. Det skal primært være et møbel, der vil være hovedelementet i stuen. Hvad med en traditionel sovesofa PAVIO eller en hjørnesofa GREY?

Rustik stil soveværelse

En praktisk garderobeskab til tøj vil være nyttig i et rustikt soveværelse, for eksempel en garderobeskab BORGA, en sengekuffe NEST KM2 og et lille natbord. En seng DENVER i stål, en bøjle i retrostil og en stilfuld lampe over sengen vil være perfekte. Hovedreglen er, at indretning af et soveværelse i rustik stil kræver praktiske og funktionelle møbler. Sengetøj i naturlige farver vil supplere helheden.

Smedejern og dekorative elementer i støbejern er også velkomne i soveværelset i landlig stil. Naturlige stoffer vil også være nyttige, f.eks. En linnedug på en skuffe af træ. Det er også værd at introducere levende planter - trimmede feltblomster i en vase giver soveværelset et naturligt og frisk udseende.

Køkken og badeværelse i rustik stil

Køkkenet er et ideelt sted at arrangere i rustik stil. Du kan finde mange gamle møbler på markedet. Et træbord lavet af bevidst nødlidende træ passer perfekt ind i ethvert rustikt køkken, for eksempel bordet WENANTY. Det kan kombineres med moderne køkkenudstyr, fx i sort. Let træ og mørke husholdningsapparater skaber en interessant kontrast. Du skal også udstyre dit køkken med solide træskabe - de ser ikke kun smukke ud, men er også funktionelle.

Ud over træplader og hylder er det værd at supplere køkkenet med rustfri stål- eller messingbelysning. En korrekt valgt model og lampetype og vigtigst af alt - dens korrekte placering hjælper med at opnå den tilsigtede visuelle effekt. Et sådant designelement suppleres med en loftlampe GARRET eller en spotlampe med en, to eller endda tre lyskilder.

Badeværelset er også et sted, der kan arrangeres i overensstemmelse med stilen inspireret af landdistrikterne. Træmøbler og et fritstående skab med en håndvask er et perfekt supplement. Da detaljerne bestemmer helheden, vil det være dejligt at supplere hele indretningen med passende tilbehør, f.eks. stålbøjle TRIPLO, vasketøjskurv, badeværelsetæppe KALIA og et spejl i en rektangulær ramme - som i badeværelsessættet BROOKLYN.

Rustik stil - for hvem?

Elsker du skandinavisk, art deco eller boho-stil? Elsker du naturlige materialer og lugten af træ? Den rustikke stil ser godt ud i kombination med klassikerne. Du kan med succes nå frem til dens elementer og blande stilarter og skabe unikke og fænomenale indretningen.

Det er en interiørstil primært for dem, der sætter pris på beboelsesrum og tæt kontakt med naturen. Perfekt til ejere af store træhuse. Hvis du er tilhænger af tradition og naturlige materialer, vil du helt sikkert finde noget for dig selv. Fans af at søge efter antikviteter på loppemarkeder eller glemte familielofter vil også have masser af plads til at tilpasset indretninge deres interiør i rustik stil.

 
Se flere indlæg fra Augusti 2021

Anbefales

Kommode Nest KM1

Kommode Nest KM1

3 199,00 DKK
pixel