Selly Home Logo
2023-10-20

SORTE MØBLER

Sorte møbler i indretning - tidløs stil og elegance

I mange århundreder var sort ikke et særlig behageligt symbol - det var forbundet med tristhed, tristhed og mørke. Heldigvis gjorde det 20. århundrede det muligt at opdage sortens æstetiske kvaliteter, som vi blandt andet skylder den legendariske Coco Chanel. Denne sæson kan vi tale om en eksplosion i populariteten af ​​sort. Det bruges oftere og oftere ikke kun som farve til vægge, men også til møbler, efterbehandlingsmaterialer og tilbehør.

Sorte fronter i den minimalistiske udgave er enkle og glatte, mens de i den klassiske udgave har effektive paneler. I kombination med træ-, guld-, kobber- eller læderhåndtag garanterer de effekten af ​​smagfuld elegance.

Sort er en tidløs farve forbundet med elegance, stil og luksus. Selvom mange trends fokuserer på hvid, grå og pasteller, er andre dristige farver også acceptable i møbelverdenen. Siden minimalisme er blevet et uadskilleligt element i interiørdesign, har sorte møbler været meget populære. Enkle, geometriske former som i en stor høj kommode i kombination med glitrende sorthed giver rummene en moderne og eksklusiv karakter. Tjek med hvilke farver sorte møbler kan kombineres, og hvilken stil det passer til.

Svarte møbler i interiørdesign

Hvordan vælger man sorte møbler til stuen og soveværelset?  

Arrangementet af en lejlighed bør ikke kun afhænge af funktionalitet, men også af aktuelle tendenser og individuelle æstetiske præferencer. Sorte møbler har været synonymt med luksus i årevis, og de glatte og skinnende fronter reflekterer lyset perfekt i moderne interiør. Hvis du beslutter dig for at arrangere stuen eller soveværelset i denne stil, forstørrer de resterende lyse elementer i udstyret visuelt rummet. Et sort sengebord eller en smal sort kommode med gyldne håndtag i soveværelset vil give det elegance og karakter.

Undgå overdreven dekoration og fokuser på minimalisme. Kvaliteten af ​​de materialer, som møblerne er lavet af, er også meget vigtig. Uanset om du vælger højglans eller mat møbler - sort vil i høj grad bestemme hele skemaet og andre farver. Det betyder ikke, at sorte møbler vil have en effekt på et rums udseende, som det ville have med mørke vægge. En god løsning er derfor at kombinere sorte møbler med lyse vægge, gulve eller tilbehør.     

SVARTE MØBLER

Sorte møbler - er det praktiske? 

Sorte møbler vil være perfekte til folk, der ikke er bange for arrangementsudfordringer. Det er snarere et forslag til entusiaster af moderne interiør. Hvis du overvejer det praktiske, ville næsten intet materiale være perfekt, fordi alle bliver beskidte.  

Sorte møbler - farver og tilbehør  

Hvilken farve på væggene passer til de sorte møbler? Hvid og forskellige nuancer af grå er perfekte til klassisk interiør, der understreger deres elegante karakter. I industri- eller loftsmiljøer vil sorte møbler lavet af træ mod en grå betonvæg fungere bedst. Mørke møbler omgivet af beige eller ecru pastelvægge ser også godt ud. I en situation, hvor vi foretrækker dæmpet minimalisme, lad os kombinere sort med forskellige grå nuancer. Som et resultat vil der skabes et sammenhængende, harmonisk arrangement, og samtidig blottet for monotoni. 

For at pifte interiøret lidt op, er det værd at vælge tilbehør i stærke farver som turkise gardiner eller gule puder. Det er en god idé at introducere naturligt grønt i interiøret takket være blomster. Den varme belysning af den stilfulde lampe vil optisk varme interiøret op. Det sorte konsolbord passer både i gangen og stuen. Det er et meget stilfuldt tilbehør i interiøret. Hvis vi vil varme den sorte farve op og tilføje hygge, så kombiner den med træelementer og forskellige varme jordfarver. Det er også en god mulighed for at drage fordel af mode til etno og traditionelt kunsthåndværk.

Du bør dog være moderat og vælge tilbehør med omhu for ikke at overdrive det. Det er bedst at vælge neutrale farver, der vil komplementere interiøret - jo færre dekorationer, jo bedre. Den sorte farve skiller sig ud af sig selv og kræver ikke for mange tilsætningsstoffer.

Svarte møbler i interiørdesign

Møbelpleje til sorte møbler  

En af de sværeste møbler at rengøre er sorte, matte fronter, hvor støvet lægger sig hurtigere. Det er derfor værd at bruge foranstaltninger, der bremser ophobningen af ​​støv i form af en spray eller en skånsom rensemælk. En gennemprøvet hjemmemetode er en opløsning af vand med opvaskemiddel eller citronsaft. Før våd rengøring skal du tørre støvpartikler af med en fugtig, blød klud. Overskydende støv kan gøre rengøringen vanskelig senere.

Anbefales

pixel