Selly Home Logo
2021-07-02

Øreklapstol - en elegant lænestol til stuen og meget mere!

 

 

 

Lænestole er møbler, der takket være et blødt stof og en stabil struktur garanterer komfort, når man timelangt slapper af med en bog i hånden, ser yndlingsseriese eller endda tager en hurtig lur. Den berømte øreklapstol er et symbol på funktionalitet og elegance. Øreklapstolen er kendetegnet ved et højt ryglæn, praktiske armlæn og et behageligt sæde. Den passer perfekt til både moderne og klassiske interiører og er også et alternativ til stole i spisestuen eller i køkkenet. Hvad er de andre yderligere fordele ved en øreklapstol? Hvad skal man egentlig overveje, når man vælger en lænestol? Her er nogle nyttige tips.

Den berømte øreklapstol - hvor kom den fra?

Øreklapstolens historie føres tilbage til 1600 i Storbritannien. Den karakteristiske form af lænestolen skulle beskytte mod det kolde engelske klima. Det høje ryglæn med opbyggede sider betød, at lænestolen kumulerede varmen fra pejsen og var en barriere mod, at kold luft kom igennem hullerne i døre og vinduer i britiske boliger og herregårde.

Ifølge en anden teori blev den ikoniske øreklapstol designet i Frankrig til aristokratiets og kongens behov - Louis XIV. Det brede sæde, høje ryg og vingelignende sideelementer henviste til den kongelige trone. Lænestolens aristokratiske karakter fremgår også af de særligt bøjede ben, der undertiden tog form af løvefødder.

Over tid blev øreklapstole populære i Skandinavien og Amerika, de blev oftere og oftere brugte ikke kun på kontorer og værelser med pejs, men også i soveværelser. Øreklapstole har sørget for ekstraordinær komfort, derfor er det især de ældre, som holder meget af øreklapstole, hvori de kunne tilbringe deres dage ved at hækle eller hvile. De næste versioner af øreklapstole har udviklet sig til funktionalitet. Siderne blev reducerede, og strukturen blev afløst, hvorved stolen blev lysere og tog mindre plads.

Øreklapstol - hvad passer den, og hvor skal den anbringes?

Øreklapstolen er et meget alsidigt møbel, der passer ind i ethvert interiør. Det passer til både kølige, lidt stramme rum, men ser også godt ud i varme, dekorerede rum. Den store fordel ved stolen er, at den let kan tilpasses til en given stil. Øreklapstolen vil være ideel som et ekstra møbel i soveværelset eller kontoret - den er perfekt til f.eks. at læse bøger. Imidlertid bruges oftest øreklapstole i stuer.

Der er forskellige farvede modeller at vælge imellem. I moderne interiør er det værd at vælge en blå øreklapstol til at bryde grå eller en rød øreklapstol - i modsætning til kolde toner. På den anden side er brune øreklapstole velegnede til værelser indrettet i jordfarver eller pasteller.

Øreklapstol i stuen

Vil du sætte en øreklapstol i stuen? Det er et godt valg - denne type lænestol ser meget attraktivt ud i rummet, hvor man bruger mest tid om dagen. Du kan sidde behageligt foran tv'et og hvile efter en hård dag. Ved at vælge en øreklapstol med fodstøtte kan du desuden strække dine trætte ben og slappe af på den måde, der passer dig bedst. Sådan vil en filmaften med familien være meget mere behageligt og sundere for vores rygsøjle!

En behagelig lænestol til stuen fungerer også godt under møder med venner. Øreklapstolen ikke kun tillader vores gæster at slappe af, men også vække stor interesse. Alt til alt er selve udseendet af en sådan lænestol imponerende!

Øreklapstol til soveværelset - er det det værd?

Hvem sagde, at du kun kan sove komfortabelt på en bred seng med en tyk madras? Øreklapstolen vil også være et perfekt sted til en lur om eftermiddagen. Det kræver ikke udfoldelse, og det dybe sæde giver dig mulighed for at tage en behagelig stilling til søvn. Man kan dristigt tage en lur i den uden at bekymre os om ledsmerte.

Øreklapstol i et børneværelse

Øreklapstolen er perfekt til et ældre barn eller teenagers værelse. Lænestolen kan bruges som et sted at lege, studere, hvile eller læse eventyr om aftenen. Det er værd at satse på et møbel, der tjener dit barn i årevis og altid vil se unikt ud.

Øreklapstol - en passende stol til amning

Den populære øreklapstol vil også være nyttig for unge forældre, der leder efter komfortable møbler til et børneværelse. Lænestol er specielt velegnet til amning. Det dybe sæde og det massive ryglæn giver mulighed for let at sidde med barnet i armene, og de proportionale armlæn sikrer komfort ved opretholdelse af den rigtige position. Selv når babyen falder i søvn, giver dig den komfortable lænestol mulighed for at tilbringe tid sammen med barnet uden at lægge ham i sengen. Derudover kan unge forældre placere en lænestol ved siden af vuggen, kigge på babyen og finde et øjeblik til hvile.

Øreklapstol - fest og farver

Kan du lide stærke, intense farver? Eller måske er du fan af dæmpede farver? Du kan vælge mellem mange øreklapstole i rolige eller intense farver, der passer til stort set ethvert rum. Tjek, hvilken farve af øreklapstolen ser bedst ud i dit interiør.

Turkis øreklapstol

Turkis er en farve, der understreger dens tilstedeværelse i rummet. Den turkise lænestol passer perfekt til træ- og guldtilbehør. Husk dog, at denne farve let kan overdrives - for meget af denne farve kan overvælde rummet. Den turkis øreklapstol er den perfekte accent i et art deco-rum.

Grå øreklapstol

Den grå lænestol er en tidløs klassiker. Det ser godt ud i skandinavisk interiør, men ikke kun - det passer også perfekt ind i værelser i en moderne eller loft-stil. Den grå øreklapstol er et møbel, der får dig til at nyde mange eftermiddage om vinteren - i en smuk og behagelig lænestol kan du læse dine yndlingsbøger endnu bedre!

Lyserød øreklapstol

Den lyserøde lænestol er det bedste match for glamour stil. Svagt rosa har været et interiørhit i de sidste sæsoner og passer godt til grå. Så hvis din stue er i gråtoner, og du ikke ved hvilken lænestol du skal vælge, er svaret simpelt - en lyserød øreklapstol!

Mint øreklapstol

Mint er en delikat, dæmpet farve. Sådan er en mint øreklapstol. Ved at vælge en lænestol i denne farve kan du være sikker på, at den tilføjer karakter til rummet, men ikke dominerer det. Det vil skabe en harmonisk helhed med et vintage interiørdesign.

Grøn øreklapstol

Den øreklapstol ser også fint ud i den grønne farve. Flaskegrøn ser ekstremt elegant ud og tilføjer dybde og klasse til rummet. Derudover harmonerer den perfekt med fløjlsagtige og behagelige stoffer og derfor er den grønne øreklapstol en model, der ofte findes i retro-stil interiører.

Marineblå øreklapstol

Den marineblå øreklapstol ser ekstremt elegant ud i ethvert rum. En marineblå lænestol i kontrast til sort vil være en smuk accent i et interiør i en glamour eller art deco stil. Eller måske foretrækker du en lysere lænestol i din stue? Den lyseblå øreklapstol vil være perfekt til marine, eklektisk og boho interiører.

En øreklapstol med fodstøtte - der er ikke noget mere behageligt!

Husk, at du ud over tidløst design også investerer i din egen komfort. Med hensyn til det skal du vælge en øreklapstol med fodstøtte. Når man sidder med fødder oppe, forbedres blodgennemstrømningen i underkroppen og benmusklerne slapper af.

Du vil sætte pris på fodstøtten især under en filmaftener eller en lur om eftermiddagen. Du kan også oprette et behageligt læsehjørne fra et sådant sæt - sæt bare en stående lampe, et bord til en bog og en kop aromatisk kaffe ved siden af lænestolen.

 
Se flere indlæg fra Juli 2021
pixel