Selly Home Logo
2021-06-17

Kontinentalseng - et symbol på komfort og luksus i dit soveværelse

 

 

 

En kontinentalseng er et element af soveværelsesudstyr præget af elegance og unik stil. Når de først er produceret til hoteller, i dag vælges de oftere til private huse og lejligheder. Det er stort, praktisk, solidt lavet og meget behageligt. Udstyret med mange faciliteter og funktioner giver den maksimal komfort. Når alt kommer til alt har det længe været kendt, at en korrekt valgt seng er en garanti for sund søvn. Hvad er kontinentalsenge præcist, og hvorfor er de mere behagelige end almindelige senge?

Kontinentalseng - hvad er det?

En kontinentalseng er en type seng, der normalt bruges til at indretning soveværelse på hoteller og gæstehuse. I de senere år er sådanne møbler også blevet mere og mere populære i almindelige hjem. Det er et polstret møbel, der består af en nedre kasse, normalt lavet af træ, og en madras tilpasset der, den er fyldt med bonnellfjedre (de garanterer høj elasticitet, er meget holdbare og under tryk spredes de jævnt over hele madrassen). Bundkassen og madrassen, der er placeret på den, gør den kontinentalseng meget højere end standard sengemodeller.

Hvorfor betragtes en kontinentalseng som luksuriøs?

Mode til kontinentalsenge kommer fra USA og har været populær i Europa i mange år. Et karakteristisk træk ved denne type seng er højde. Soveområdet er ca. 60 til 70 cm over gulvet (afhængigt af madrassens benhøjde og tykkelse) sammenlignet med andre typer senge. Dette er en stor fordel, fordi det gør det lettere at ændre kropsposition fra liggende til stående og omvendt, især for ældre.

En yderligere fordel ved den kontinentalseng er reduktionen af støvindånding - det er vigtigt for helbredet, især for allergikere. Mens du sover i en bestemt højde fra gulvet, er du ikke i kontakt med pollen under søvn, hvilket kan irritere slimhinder og hals. Kontinentalsenge fås i forskellige størrelser, herunder: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 eller 200x200 - hvilket gør dem velegnede til rummelige og store soveværelser.

Konstruktion af en kontinentalseng

Madrasbase (opbevaring)

Først og fremmest har den kontinentalseng ikke en klassisk træramme, hvorpå vi placerer en sovemadras, og dens funktion overtages af en trækasse fyldt med bonnellfjedre. Denne type fjeder giver god støtte til madrassen og høj elasticitet, hvilket oversættes til brugervenlighed. Bonnell-fjedre er meget holdbare, de tåler selv meget tunge belastninger, takket være hvilken den kontinentalseng er solid og holder i mange år. Polstringen af basen er lavet af stof takket være valget af et stort antal materialer kan du skabe et individuelt og meget elegant møbel, der passer perfekt til interiørets karakter.

Sovemadras

Den hyppigst valgte madras er en madras med pocketfjedre, du kan også vælge en skummadras eller en latexmadras. Madras med pocketfjedre er fyldt med mange fjedre lukket i separate lommer. På grund af det faktum, at fjedrene er adskilt fra hinanden, fungerer hver af dem separat og gengiver perfekt formen på en liggende persons krop. Fjedrenes uafhængige drift øger også komforten ved at sove parvis, fordi den anden persons bevægelser ikke mærkes så meget af partneren, hvilket betyder, at personen ikke vågner op om natten. Madras med pocketfjedre kan indeholde standard antal fjedre ca. 270 / m2 eller et øget antal fjedre ca. 500 / m2. Madrassen er normalt dobbeltsidet, så vi kan vende den og dermed forlænge dens levetid.


Overflademadras (topper)

En anden del af den kontinentalseng er overflademadrassen. Det er en tyndere madras uden fjedre, hvilket øger komforten ved brugen. Det er ansvarligt for at beskytte de nedre dele mod snavs og skader. Madrasovertrækket kan være 4-8 cm, og jo tykkere det er, jo mere øger det sovekomforten. Der er mange typer overflademadrasser. Ud over klassiske topmadrasser lavet af meget elastisk skum, kan du bruge en termoregulerende madras lavet af termoelastisk skum eller en meget hygiejnisk og holdbar latexmadras.

Overflademadras er en vare, der ikke er tilgængelig på alle modeller af kontinentalseng. Dets tilstedeværelse bestemmes af den grundlæggende forskel mellem en amerikansk seng (den består af to madrasser: den øverste og den nederste, den øverste har et indbygget lag, der erstatter overflademadrassen) og det skandinaviske (overflademadras er et separat element).

Nakkestøtte

Nakkestøtte er det mest iøjnefaldende element i en kontinentalseng. Normalt er det æstetisk konsistent med hel og betrukket med det samme materiale som resten af møblet. Uden tvivl har hovedgærdet en høj æstetisk værdi, tilføjer klasse til hele soveværelset og skaber - bortset fra elegance - et indtryk af dets hygge. Det har også andre praktiske fordele. Den ene er at beskytte væggen mod snavs, den anden - evnen til at sidde behageligt, mens du læser en bog eller ser tv.

Hvilken madras skal jeg vælge til en kontinentalseng?

En kontinentalseng madras skal have:

En velvalgt materialetype

Som med andre typer senge er der mange typer madrasser på markedet for kontinentale senge.Du kan f.eks. Vælge de mest moderne kontinentale madrasser af skum, meget elastiske og termoelastiske, såvel som springmadrasser, dvs. madras med pocketfjedre . Lad os starte med skummadrasser. Denne type madras anses for at være den bedste for personer, der lider af rygproblemer, rygsmerter af ukendt oprindelse eller kropsholdningsfejl. I så fald er det bedst at vælge en termoelastisk kontinental madras. En meget elastisk kontinental madras er bedre for folk, der ønsker at handle profylaktisk og forhindre kropsholdningsfejl eller muskelspændinger.

Kontinentale madras med pocketfjedre anses for at være de bedste for mennesker med større fysik, da de jævnt understøtter hele kroppen og også er meget holdbare. En sådan madras holder længere end en madras lavet af noget andet materiale.

De mest luksuriøse og moderne kontinentale madrasser er hybridmadrasser. Disse er madrasser med en madras med pocketfjedre i bunden og et lag med en termoelastisk madras øverst. Takket være dette er en sådan madras ekstremt holdbar, behagelig, understøtter rygsøjlen godt og deformeres ikke selv under hårdt tryk.

Egnet hårdhed

Kontinentale madrasser varierer i hårdhed fra H1 (blød madras), gennem H2 (medium hård) til H3 og H4, som er meget hårde madrasser. De fleste par vælger mellemstore hårde madrasser, men det hele afhænger virkelig af individuelle præferencer. Hvis vægten af begge partnere er over 90 kg, vil H4-madrassen være den mest egnede - med den højeste grad af hårdhed.


Korrekte dimensioner

Kontinentale madrasser findes normalt i størrelser for to. Mindste bredde er 140 cm. Den kontinentale madras kan være op til 200 cm bred. Det hele afhænger af dine præferencer, søvnrytme og figur. Den mest behagelige madras til to personer er den, der måler 160-180 cm.

Kontinentalseng og traditionel - ligheder og forskelle

Den største forskel mellem en kontinentalseng og en traditionel er naturligvis konstruktionen. Den kontinentalseng er integreret med madrassen, ofte større end traditionelle senge. Det er bredt, mere holdbart og lettere at tilpasse sig individuelle behov, både med hensyn til æstetik og justering af rygsøjlen.

Traditionelle senge består kun af en træopbevaringskasse med ramme, madrassen er ikke en integreret del af den og skal købes separat. Begge senge er også let tilgængelige i populære møbelbutikker. Kontinentalsenge er bredt anerkendt som en meget dyrere løsning, selvom dette ikke altid er sandt. Dette er en af grundene til, at de ofte findes i luksuslejligheder.

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Når du køber et nyt møbel, er det første, der kommer til at tænke på, selvfølgelig størrelse, derefter stil og pris. Spekulerer du på, hvilken kontinentalseng skal du vælge som vil passer til rummet, hvor du vil stille den?

Dimensioner

Modeller med forskellige dimensioner fås på markedet. Når det kommer til enkeltseng, anbefaler de fleste producenter kontinentalsenge med dimensionerne 120x200 cm. En dobbeltseng kan købes i størrelserne: 140x200, 160x200 - anbefales især til par eller en kontinentalseng 180x200 cm. Længden på 200x200 cm er velegnet til personer over 180 cm høje. Selvfølgelig er der mindre størrelser på kontinentalsenge, men husk at disse er møbler, der ser bedre ud i større dimensioner.
 


Stil

Hvert møbel, der går til soveværelset eller ethvert andet rum, skal matche tilpasset indretningen stil. Der er mange modeller af senge til salg, som adskiller sig i design. De kommer i et meget stort antal farver og er lavet af forskellige materialer. Hvilken seng vi vælger afhænger af, hvordan vores soveværelse er indrettet. Ifølge mange mennesker skal den bedste kontinentalseng til et værelse i kolonistil skal have en mørk farve. En rigt dekoreret seng er det bedste valg til et soveværelse i retro-stil. Når det kommer til interiør dekoreret i skandinavisk, minimalistisk eller japansk stil, vil en seng med sarte dekorationer være det bedste valg.


Pris

I slutningen forbliver prisen. Som vi allerede har nævnt betragtes kontinentalsenge som dyrere på grund af deres komplicerede struktur, brugen af materialer af høj kvalitet og status for et luksuriøst møbel, hvilket er synonymt med komforten ved at sove. Det er dog en investering ikke kun i dit eget helbred og komfort, men også i mange år. Hvor meget vi betaler afhænger hovedsageligt af, hvad vi virkelig forventer.

Kontinentalseng med opbevaring eller sengeskuffer?

Nogle sætter pris på komfort og bekvemmelighed, mens andre sætter pris på orden og orden. For elskere af at kombinere disse funktioner er der noget specielt - en kontinentalseng med en linnedbeholder! Der er tre muligheder:

kontinentalseng med en opbevaring, der åbner fra toppen


kontinentalseng med sengeskuffer, der glider på siderne


kontinentalseng med sengeskuffer, der glider ud foran


Hvis du vil have et praktisk møbel, kan du vælge en kontinentalseng, hvor du kan skjule dyner, puder eller sengetøj. Hvordan gør man det bedst, dvs. efter jeres behov? Svaret er simpelt - en sengeskuffer, der fungerer som en opbevaring til sengetøj i en kontinentalseng. Det betyder, at du kan bruge hele overfladen og dermed rummet under sovefladen, som virkelig er meget plads! Du behøver heller ikke bekymre dig om ekstra plads. En kontinentalseng med en opbevaring, der åbnes øverst, behøver ikke en. Takket være dette kan du tilpasset ethvert rum omkring sengen.

Selvfølgelig udfører en kontinentalseng med sengeskuffer en lignende funktion. Hvis du er en tilhænger af at sortere ting, ville en sådan seng være perfekt. Opdelingen i separate sengeskuffer har derfor en betydelig fordel i forhold til en opbevaring, der åbner opad. Det er dog ikke uden fejl. For det første garanterer det ikke så meget plads på grund af behovet for at adskille skuffer, og for det andet kræver det en mere detaljeret vurdering af tilpasset muligheder. En kontinentalseng med sengeskuffer foran øger længden markant, når den åbnes. Når du vælger en kontinentalseng med sidesengeskuffer, skal du også huske på, at du har brug for meget plads på siden af sengen.

Udseendet af et nakkestøtte i en kontinentalseng

Nakkestøtte er en af de første ting, du vil bemærke, når du kommer ind til soveværelset. Det kan virke overflødigt - men en kontinentalseng uden hovedgærde vil fratage dig mange af fordelene - det er derfor, meget få købere vælger en kontinentalseng uden hovedgærde. Med så mange stilarter og materialer at vælge imellem er det svært at forudsige, hvad der vil se perfekt ud i dit soveværelse. Et hovedgavl er en fantastisk måde at tilføje en unik effekt til et rum. Du kan vælge et materiale med en interessant struktur.

Et quiltet hovedgærde med knapper syet med stof er en fantastisk måde at tilføje et interessant strejf til dit soveværelse. Brug af metal negle eller trimmede kanter kan også vække interesse for en hovedgavl og supplere den generelle stil i et soveværelse. Du kan også vælge en intens farvehovedgavl for at opdatere dit soveværelse. Vælg en mørkere farve, hvis du vil have nakkestøtte til at være dit fokuspunkt, og lysere farver, hvis du vil have et mere dæmpet udseende.


Tænk på nakkestøtte størrelse - nakkestøtte skal matche størrelsen på sengen for at få et harmonisk udseende. Hvis du har en queensize seng, skal du bruge et ret stort nakkestøtte. Hvis du vælger en mindre seng til soveværelset, kan du vælge et lavt nakkestøtte. Husk at overveje proportionerne, når du vælger: bredere senge kræver et højere nakkestøtte for at se godt ud. Husk også størrelsen på dit værelse og det samlede indtryk, som et stort nakkestøtte vil skabe. Vælg et større nakkestøtte, hvis dit værelse er stort nok, men hvis dit værelse har lidt plads, skal du overveje at vælge et grundlæggende nakkestøtte, der ikke visuelt overvælder rummet.

Hvordan rede man en kontinentalseng?

Gad vide, hvordan man rede din kontinentalseng, så du kan føle dig i dit eget soveværelse som på et elegant hotel? Dette kan gøres på mange forskellige måder. Det er vigtigt at tage sig af alle detaljer. Det er værd at få hvidt linned lavet af materialer af højeste kvalitet. Et sådant sæt vil tilføje elegance og en usædvanlig atmosfære til ethvert rum. Det er også vigtigt at investere i et sengetæppe, som kan være lavet af et originalt stof. Et sådant tilbehør giver interiøret en unik karakter. Det hele suppleres med passende udvalgte puder til sengen, som matcher rummets stil med hensyn til farve og stil.

Tilpas din seng

Det er muligt at tilpasse individuelle dele af den kontinentalseng til dine præferencer. Husk dog, at valg af brugerdefinerede modeller, der normalt findes i murstensbutikker og onlinebutikker, kan gøre en kontinentalseng meget dyrere. Parametre som f.eks. Højde og vægt eller dimensioner på soveværelset kan kræve en skræddersyet seng eller specielle typer påfyldning i madrassen. Du ved allerede, hvad en kontinentalseng er - nu er det stadig at overveje, hvor man skal beslutte at købe den.

Hvor kan man købe en kontinentalseng?

En kontinentalseng er et møbel, der er det vigtigste udstyr i hvert soveværelse. Af denne grund kan det købes hovedsageligt i butikker, der sælger møbler. Køb af disse møbler er mulig i stationære butikker såvel som via Internettet. Når vi vælger stationære køb, kan vi nøje se på alle tilgængelige produkter og også teste dem. Folk, der foretrækker at shoppe online, har mulighed for at se flere modeller og vælge dem, der passer dem bedst.

Takket være sådanne køb sparer vi ikke kun meget tid, men også penge. Ved at gennemse forskellige websteder, der tilbyder møbler til salg, kan vi sammenligne priserne på tilgængelige produkter samt læse anmeldelser om dem. Sådanne meninger gives af folk, der købte varen og vil dele deres observationer.

Kontinentalseng - resumé

• De er over 70 cm høje - det gør skift af positioner meget nemmere og mere behageligt end på en normal højde.
• Moderigtigt udseende - kontinentalsenge ser meget stilfulde ud og får soveværelset til at se mere luksuriøst ud.
• Stort udvalg - disse senge findes i mange varianter. Du kan selv vælge hovedgavlens farve og polstring af hele sengen eller en type madras, hvilket gør det let at finde nøjagtigt den seng, du ønsker.
• Den højeste komfort - sådanne senge garanterer den bedste hvile og en meget afslappet søvn. Selvom du sover fire timer i stedet for otte.

Uden tvivl er kontinentalsenge ekstraordinære møbler og vil være et elegant og funktionelt hjerte i soveværelset. Vælg rigtigt, vælg en kontinentalseng!

 
Se flere indlæg fra Juni 2021

Anbefales

pixel