Selly Home Logo
2022-06-27

Hvornår skal vi skifte madrassen til den nye?

 

Madrassens holdbarhed

Er madrassen evig? Desværre ikke. Madrassen har sin egen brugstid, og efter den tid er det tid til at tænke på en ny. Madrassen ser måske godt ud, men hvis den har været brugt for længe, ​​holder den op med at støtte vores krop, mens vi sover. Og det er meget vigtigt, at madrassen opfylder alle sine funktioner. Hvordan ved vi, at madrassen ikke længere er god?

Madrassens holdbarhed er estimeret til ca. 7 år. Efter dette tidspunkt er det uhygiejnisk at bruge den samme madras, selvom du rengør betrækket jævnligt. Hver nat kommer mikronæringsstoffer, vores sved ud under søvnen og det allestedsnærværende støv ind i madrassen. Disse tre elementer giver en fremragende grobund for mikroorganismer som mider. Temperaturen i vores soveværelser bidrager også til deres udvikling. Alle prøver af denne art dør kun ved -25 ° C (efter 6 timer) eller ved 70-80 ° C (inden for 10 minutter). Så vi ser, at det ikke er muligt at komme af med støv, bakterier og mider på egen hånd. Vi kan kun midlertidigt forsøge at opretholde madrassens hygiejne på forskellige måder. Vi kan dog ikke gøre noget ved det naturlige slid på skummet og andre elementer i madrassen. Ligesom andre varer skal den kun udskiftes med en ny.

Madras - tegn på brug.

Madrasmarkedet udvikler sig dynamisk takket være den stigende interesse for dette produkt og viden om fordelene ved sund søvn. Vores soveværelser har mindre og mindre udfoldelige sofaer, og de er blevet erstattet af komfortable dobbeltsenge. Kunder sætter pris på komforten ved at sove på madrasser, og producenterne besluttede sig for konstant at forbedre dem. Bonell-fjedre er skiftet ud med pocketfjedre, og skumfamilien er blevet udvidet til at omfatte latex, termoelastisk eller elastisk. Men på trods af bedre og bedre komponenter bliver madrasser konstant deformeret og beskadiget, hvilket afspejles i søvnkvaliteten. Et vigtigt aspekt er også det passende valg af madras til vores behov, vægt og kropsholdning. Se nøje på din madras og læg mærke til synlig deformation eller kollaps på overfladen. Hvis dette er tilfældet, så overvej at købe en ny madras, før du oplever alvorlige rygsmerter.

Eller lider du allerede af rygsmerter eller døsighed i kroppen? Tror du årsagen kan være arbejdsform, sygdom eller alder? I disse situationer kan madrassen også være synderen. Vi bruger i gennemsnit 7 til 9 timer i sengen hver dag. Derudover sover vi ofte i én stilling, hvor vi klemmer visse dele af kroppen. Måske er din madras for hård og gør ondt i kroppen. Men hvis du bemærker, at madrassen har synlige punkteringer, bør du overveje at købe en fastere madras eller et mere kompakt netværk af fjedre for at støtte din krop mere fast. En slidt madras kan også give problemer med at falde i søvn, hvilket betyder, at du ikke finder den rigtige position. At vælge den rigtige madras betyder en god nats søvn de næste 7-10 år. Det er værd at overveje på forhånd, hvilken type madras der passer til dig. Derudover skal du, når du køber en ny seng, være opmærksom på, om den har indbygget ramme og stativ. Rammen giver madrassen tilstrækkelig luftcirkulation, hvilket minimerer tilstedeværelsen af ​​fugt.

Soveværelset er et unikt sted i dit hjem, der skal berolige sindet og resten af ​​kroppen. Så hvis din madras ikke opfylder disse kriterier, bør du overveje at købe en ny!

 
Se flere indlæg fra Juni 2022

Anbefales

pixel