Selly Home Logo
2022-04-25

Hvordan vælger man en hjørnesofa til stuen?

 

 

Hjørnesofa

Hjørnesofa er i øjeblikket det mest populære udstyr til klassiske og moderne saloner. I de senere år har den helt klart erstattet traditionelle sofaer, sovesofaer og klapsenge. Moderne hjørnesofahjørner kan overraske med funktionalitet. Det er værd at huske nogle grundlæggende ting, mens du handler. En hjørnesofa i stuen er mere end et værktøjsskab. Selvom grundopgaven selvfølgelig er at give en behagelig hvile, har den også en anden funktion – dekorativ. Vi skal huske, at hjørnesofaen ofte er det største møbel i stuen – den fokuserer automatisk på alle besøgendes øjne. Det er den, der er en uadskillelig følgesvend til sportsbegivenheder, fødselsdagsfejringer eller weekender med familien. Når vi beslutter os for at købe en hjørnesofa, skal vi være opmærksomme på nogle vigtige detaljer. Takket være dette vil vi vælge en praktisk hjørnesofa og passe til resten af ​​interiøret. Hvad skal du kigge efter?

1. Find ud af, hvad du egentlig skal bruge en hjørnesofa til.

Først skal vi beslutte, hvad hjørnet skal bruges til. På den baggrund vil vi kunne beslutte, hvilket budget vi har til udvikling, og hvilken type hjørnesofa vi skal købe. Hvis vi ønsker funktionalitet - vælg en hjørnesofa, der er stor, har sovefunktion, beholder til sengetøj, behagelig sengegavl og er lavet i et materiale, der ikke klæber til kroppen og er let at rengøre. Lad os for eksempel undgå huden, for den kan knirke – forstyrre husholdningsfreden. På sommerdage kan huden også være ubehageligt klistret til kroppen. Hvis vi kun er interesseret i den dekorative funktion, kan vi investere i en hjørnesofa med mere dynamiske former, polstret, med en klar - iøjnefaldende farver.

2. Tilpas størrelsen på hjørnesofaen til størrelsen på stuen

Hjørnesofa skal først og fremmest være behagelig. Dens opgave er at rumme en familie eller en gruppe venner. Det er værd at måle præcis, hvilken længde hjørne vi har brug for. Denne måling kan udføres ved hjælp af en simpel måler. Det er også værd at huske størrelsen på rummet og andre møbler. Hjørnet bør ikke overvælde, blokere kommunikationsvejen, gøre det svært at bevæge sig rundt i stuen. Det kan heller ikke give en følelse af "rod" indeni. Hjørnesofa med en bredde på over 300 centimeter kræver en anden overflade end den med en bredde på 200 centimeter.

3. Hjørnesofa til stuen - i hvilken stil?

Udseendet er vigtigt. Hjørnesofa er ofte et repræsentativt udstyr, så det er ikke en god løsning at købe så meget billigt. De billigste hjørnesofaer er lavet af materialer af dårlig kvalitet, de kan have problemer med jævn og tydelig foldning eller være foret med et materiale, der hurtigt "fanger" snavs. Hjørnesofaen skal også passe perfekt til resten af ​​rummet og det udstyr, der er i den. Et godt hjørne ser smukt ud med trægulv og klinker, med en væg malet i en flot farve og med anderledes lysindfald. Så hvordan opnår man den ønskede effekt? Lad os ikke vælge interessante hjørnesofaer.


4. Stofmateriale i hjørnesofa

Hjørnesofaens stof skal være slidstærkt og tillade behagelig rengøring af overfladen. Heldigvis tilbyder producenter en bred vifte af løsninger, lige fra læder og økologisk læder, til efterbehandlingsmaterialer. God klasse hjørnesofa har gjort det færdigt: - de bevarer deres originale farve i lang tid,

- ikke smuldre,
- ikke vask eller gnid,
- de er nemme at rengøre,
- de er nemme at passe,
- de ser godt ud i den originale form, såvel som i kombination med alle typer tæpper og overtræk.
 
Når du køber en hjørnesofa, er det vigtigt at huske, at dette er en investering, der ikke er for en sæson. Hjørnesofa kan bruges af os meget ofte, og derfor er dens valg så vigtigt. Vi bør passe på hjørnesofaen på det tidspunkt, hvor børn og dyr er til stede derhjemme.

5. Hjørner til stuen: billig hjørnesofa pris

Desværre er prisen stadig hovedkriteriet, når man handler. Beslutter vi os for at købe den billige hjørnesofa, må vi regne med alle de ulemper, som kan vise sig allerede i den første brugsperiode. Du kan endda nævne vanskeligheden ved at folde hjørnet ud, høj betjening af mekanismen, knirkende, kollapsende sæde. Den optimale løsning er ikke at foreslå prisen på hjørnesofatilbuddet, men også funktionaliteten af ​​hjørnet, udseendet, muligheden for konfiguration samt arrangementets alsidighed. Vi inviterer dig til at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Det er værd at følge kampagner på www.mobler24.no, der er ofte hjørnesofa tilbud og andre møbler, så du kan vælge dit perfekte hjørne og samtidig nyde rabatten.

 Manila

Så hvordan vælger man en hjørnesofa ?

Hvordan vælger man en hjørnesofa? En god løsning bør overvejes. Du bør sætte dig ind i tilbuddet fra flere butikker for at sammenligne tilbuddet. Der bør lægges særlig vægt på forslag til netbutikker, for eksempel www.mobler24.no, fordi de har et meget større areal end stationære butikker. Vær opmærksom på ikke kun prisen, men frem for alt kvaliteten af ​​håndværk og efterbehandling. Takket være dette vil vores hjørnesofa i mange år blive beundret - både af os og vores gæster.


Hvor skal man placere en hjørnesofa i stuen?

Du vil sikkert tænke, at den skal stå i hjørnet af rummet. Men ikke nødvendigvis! Se, hvad du skal kigge efter, før du køber.
- Midt i stuen:
Ideen om at bruge en hjørnesofa som en ø er ikke så tosset, som du tror. Vær opmærksom på rummets størrelse og det sted, du ønsker at bo. Denne mulighed fungerer bedst i åbne rum, så du kan opdele stuen i zoner.
- I hjørnet af stuen:
Det er nødvendigt at placere en hjørnesofa i hjørnet af rummet eller ved væggen i en lille stue. Men overvej placeringen af ​​døren, vinduerne og tv'et.


Tip: Hvis du placerer en hjørnesofa i midten af ​​stuen, skal du sørge for, at din ryg er dækket af et stof. Det betyder, at bagsiden er afsluttet med samme materiale som hele hjørnesofaen.

Havana

Hvilken hjørnesofa stil at vælge?

 At vælge en hjørnesofa stilmæssigt er et spørgsmål om to faktorer: smag og indretning. Det er vigtigt, at det matcher resten af ​​møblerne, og at du kan lide det.
Moderne stil: Stil ikke for alle. Der er ikke plads til mange dekorationer her. Lidt råt. Men funktionel. Skabt på trods af de rige ornamenter. "Form følger funktionen" Louis Sullivan
Klassisk stil: Klassisk er ikke et "mormor"-møbel. Klassikeren er det bedste element i en given æra, som den lille, sorte. Du vil ikke opleve nogle prangende projekter her. Hjørnesofa i klassisk stil er behagelig, hyggelig og polstret.
Skandinavisk stil: Lysstyrke, renhed og hygge. Interiøret i skandinavisk stil vil give lindring til sanserne. Nordic hjørnesofa i skandinavisk stil går altid hånd i hånd med træben og lyse farver.
Loftstil: Rå form på hjørnet og metalbenene "lige fra fabrikken". Lidt koldere nuancer af grå, sort og marineblå, men stadig behagelige.

 Grenada

Moderne hjørnesofa Mango

En smuk hjørnesofa med chaiselong i enkelt og moderne design. Søvnfunktion er en fantastisk løsning, når vi ikke har et ekstra gæsteværelse, og vi elsker at invitere venner – takket være dette vil problemet med et ekstra hvilested aldrig bekymre dig igen. Den praktiske måde at folde ud på garanterer nem brug af soveområdet til enhver tid.

 

Ramme og fyld

Det er meget vigtigt, hvad hjørnesofastellet er lavet af. Det kan være lavet af massivt træ eller møbelplade. Der er også fundet stålrammer. Der er fyld på hylden. Oftest er den fyldt med bølgepap, bonell eller lommeelastik eller med fleksible sikkerhedsseler. Indretningen af ​​puder og sæder er et andet vigtigt element, fordi vi først og fremmest ønsker brugervenlighed. I møbler fra nederste hylde støder vi ofte på almindelige svampe i sæderne, som desværre vil deformere sig med tiden og blive tyndere. Dem, der er fyldt med skum, vil fungere bedre, hvis det er fastgjort til bølgepumper, der vil sænke deformationen. HR-skum, altså højelastisk, har høj elasticitet og styrke, og det uregelmæssige skum adskiller sig fra det sædvanlige skum, som tilpasser sig kroppens form. Bonell-fjedre er bestemt dyrere, men de er mere holdbare og synker ikke så let på de ofte såede steder, takket være at de er lodret justeret og forbundet med hinanden, så hele systemet arbejder under pres. Hvis hjørnet skal fungere som seng, er det bestemt det vigtigste ved de sidste to typer fyld. For modeller, hvor ryglænet efter udfoldning bliver en del af søvnen, vil begge dele være ens. Men har vi en glidende soveværelsesdel, må vi forvente, at der kommer en anden fyldning end i sædet. Brugen af ​​skum i puder og ryg er en hyppig procedure, da skummet kan skæres i enhver form. Silikonekuglerne vil se mere luftige ud, og samtidig er de meget elastiske og giver dermed god støtte til nakke og hoved. Derudover er det et anti-allergisk materiale.

Design hjørnesofa Calabria

Hjørnesofa Calabria. Et godt valg, hvis du leder efter en lækker og behagelig sofa. Et stof af høj kvalitet, som designhjørnesofaen er beklædt med, vil se godt ud i lang tid..

Hvilken slags hjørnesofa skal man vælge?

Blandt hjørnesofaerne kan du møde de 2 mest populære typer. U-sofa og L-formet Når du skal vælge den rigtige hjørnesofamodel til stuen, er det nødvendigt at tage højde for hjørnesofaens form og størrelse, og hvordan vi vil placere møblerne. Vær opmærksom på længden af ​​hovedsofaen og chaiselongen og tjek om hjørnesofaen passer ind i et sådant rum. Det er værd at efterlade et par centimeter af lager - nogle gange glemmer vi at være opmærksomme på sådanne elementer som en strimmel nær væggen, som ikke tillader sofaen at blive skubbet til enden. Formmæssigt findes L-hjørner som hjørnesofa med chaiselong (med chaiselong) i mange størrelser, så du nemt kan finde modeller, der passer til både mindre og større lejligheder. Når det kommer til U-formede hjørner (med to chaiselonger), er disse modeller normalt meget større. Hjørnesofa af denne type kan kun bruges i lejligheder eller huse, hvor vi har plads nok.

Venstre eller højre side af hjørnet?

Når du skal vælge en hjørnesofa, er det vigtigt at vælge side. Der er to muligheder, du skal overveje::

 - sidevalg under købet.
- universalhjørne, hvor du ved montering bestemmer hvilken side af hjørnet du skal bruge.

Mål på hjørnesofa: Hvilke størrelser skal du være opmærksom på? Hvordan måler man hjørnesofa?

Hvad skal du ellers vide om møblets længde og bredde? Selvfølgelig højde og bredde på sædet og højden på ryglænet. Hjørnesofaen til stuen er det perfekte hyggemøbel, så alle mål skal tilpasses os. Hvis vi er høje, så vælg højere modeller, hvis lavere, henholdsvis mindre – så vi ikke sidder på sofaen med krøllede ben eller hængende fødder i vejret.

Magic modulsofa - modulsofa

Til en stor familie? Selvfølgelig en stor hjørnesofa! Producenter af modulære sæt kan prale af et meget bredt udvalg af hjørnesofaer i forskellige former og størrelser. For at en person kan slappe af komfortabelt og hygge sig i bløde puder, har du brug for omkring 80 cm fri plads. Det er ikke svært at beregne, at en familie på fire skal have et møbel omkring 320 cm bredt. I øjeblikket er moduler af modulære hjørnesofaer ret sensationelle. Og ikke så mærkeligt! Dette moderne møbel kan nemt tilpasses til ethvert salonarrangement. Nogle hjørnesofaer består endda af et dusin moduler! Møbelsegmenter kan kombineres og arrangeres efter ønske og dermed ændre form. Det er ikke underligt, at den modulære hjørnesofa fra mobler24 føles godt i både store og små interiører.

Sovefunktion i sovesofa - hjørnesofa med opbevaring

Der er i øvrigt en pointe at overveje - størrelsen på soveområdet, hvis vi beslutter os for at have en hjørnesofa med sovefunktion. Dette er et særligt vigtigt problem, hvis hjørnesofaen i stuen spiller rollen som et dagligt sted at sove. Til daglig overnatning for to personer starter den behagelige bredde på sengenes overflade fra omkring 140 cm. På en smallere seng kan du sove et par nætter, men på sigt kan sengens lille bredde blive træt. Hvis hjørnet af sovesofaen blot skal være et afslappet sted at sove, kan to personer sagtens have en bredde på omkring 120 cm, eller endda et par cm mindre. En meget nyttig funktion er en hjørnesofa med en beholder til sovesofa med opbevaring. Dette løser problemet med opbevaring af ekstra dyner eller puder. Når det kommer til hjørnesofaer med sovesofafunktion, skal du ud over størrelsen af ​​soveområdet tage højde for et andet element - sofaoplægningssystemer. Blandt hjørnerne af stuen er de mest populære systemer LOFT og ROSSO.

Tilbehør til hjørnesofa

Tilsætningsstoffer gør hjørnesofaen mere funktionel. Lagerplads og containere er et ekstra lagerområde. Puffer som i en hjørnesofa, gør, at du får ekstra siddepladser.

Hvilken slags polstring skal jeg vælge i hjørnesofaen til stuen?

Vi har allerede nævnt, hvordan man adskiller venstre og højre hjørne, hvilke dimensioner og dimensioner, du skal være opmærksom på, og taler et par ord om sovefunktioner. Hvad er der tilbage af de tekniske aspekter ved at vælge en hjørnesofa til stuen? Selvfølgelig polstring type. Dette er et meget diskutabelt problem – både kunstlæder, læderhjørnesofa og stofbetræk har deres tilhængere. Blandt fordelene kan nævnes PU-læder, elegant design, let at rengøre og mere modstandsdygtigt over for pletter, at slå negativer er let at beskadige (pas på kæledyr med kløer) og en kølende følelse ved kontakt med PVC-læder. Hjørnesofa i læder i en stor familie, hvor der ofte er nogle urolige børn, kan være en udfordring. Børn elsker eksperimenter, især kreative, så det kan vise sig, at hjørnesofaen pludselig blev prydet med en farverig kridt-tegning. Heldigvis er kreativitet helt på sin måde! Producenter foreslår i stigende grad hjørner dækket med stoffer, hvis fibre er dækket af en usynlig pletbestandig belægning. Takket være innovativ teknologi er det nemt at fjerne vanskelige forurenende stoffer fra polstring - nogle gange blot ved hjælp af vand og en klud. Farven på polstringen er også vigtig – de grå toner er mest praktiske. Hvis du drømmer om en hjørnesofa badet i lyse toner - hvid, elfenben eller creme, skal du vælge den version, som puder "klædt" i pudebetræk. Takket være dette kan du nemt fjerne og vaske dem væk. Polstring ser lidt mere traditionelt ud og er behageligt at have på. Bekvemmelighed ved rengøring afhænger af typen af ​​stof, men det nægtes ikke, at stoffet er lettere til svært at fjerne pletter. Løsningen er altid at vælge den rigtige farve, hvor der vil ses mindre på snavs. Og når det kommer til stof- eller miljøvidenskabens dilemma, er det værd at være opmærksom på interessante forslag, der kombinerer begge disse materialer. Den endelige beslutning om at vælge et stof eller PVC-læder er virkelig meget enkel, og alle bør tilpasse typen af ​​polstring, så den passer til dine behov.

Grå hjørnesofa, eller måske blå hjørnesofa? Hvilken farve skal du vælge?

Hvilken hjørnesofa du vælger afhænger i høj grad af, hvilken stil stuen er indrettet i, og hvad købers smag er. I en moderne stil vil modeller med et ret stramt og enkelt udseende, i dybe farver som grå, fungere bedst. Til gengæld vil den klassiske type give en følelse af hyggeligt og behageligt. De er meget populære i møbler i skandinavisk stil, karakteriseret ved lethed og naturlighed, så det er bedst at blive tjekket i dette tilfælde hjørner på høje ben, med beige polstring i nuancer af beige hjørnesofa. Uanset hvilken stil vi vælger, er den moderigtige farve grå. Det behøver slet ikke at være koldt, det afhænger af valget af nuance. Det skal huskes, at den grå er elegant, men praktisk, fordi det er svært at slå snavs ud i forgrunden. Et andet moderigtigt behandlingsvalg er stærk kontrastfarve i forhold til resten af ​​rummet, samt et ret lyst eksempel. Klar gul, rød, grøn, hvor det var hovedvægten faldt på hjørnesofaen.

Grå hjørnesofa Violet

Uanset om du kan lide elegant æstetik - Violet hjørnesofa ser smuk ud i alle stilarter. Derudover vil formen fungere i både mindre og større rum, og muligheden for at vælge side, skaber mulighed for en perfekt tilpasning af modellen til dit værelses design

 

 
 
Se flere indlæg fra April 2022
pixel