Selly Home Logo
2022-03-25

Hvordan indretter man et værelse til sit barn?

 

 

At arrangere et børneværelse er en udfordring selv for en professionel indretningsarkitekt, det er ikke så nemt at gøre dette helt alene som en travl forælder. Heldigvis er der måder at håndtere det på på en enkel og endda en meget fin måde. Her er det vigtigt at tænke på sikkerheden, samtidig med at man husker, at rummet til barnet skal have sit unikke personlige præg.

Sikkerhed og funktionalitet

Det ultimative mål med at reparere børneværelser bør altid være vores børns sikkerhed. Materialer, der skal bruges til indretning (og især møbler) skal være slidstærke, af god kvalitet og robuste, gennemtænkte og mulighed for problemfri vedligeholdelse af rummet. Glem ikke, at børn er aktive og uforudsigelige og tag hensyn til dette. Indretningens æstetik er også vigtig, for interiøret vil hele tiden påvirke alle den lille lejers sanser. Forældre bør begrænse deres egne input for at skabe et eventyrrum til barnet. Det er barnets værelse og det er hurtigt at gøre og afspejle dine egne drømme du havde som barn. Husk, at dette værelse vil opfylde en række funktioner, det vil være et legeområde, et soveværelse, et studie, et klædeskab og et rum til gæster. En smart ting at gøre er at dele de kvadratmeter der er i zoner beregnet til specifikke opgaver. Disse zoner skal være tydeligt adskilt fra hinanden, og placer derefter møbler i overensstemmelse hermed. For eksempel: et skrivebord, et skab og en bogreol skal placeres tæt sammen, tilsammen danner de et separat sted for barnets læring

Barnets faktiske behov

Du må under ingen omstændigheder spærre hele rummet af med legetøj, bamser og anden pynt, der hører til legeområdet. I kombination med oversvømmelsen af ​​forskellige vægfarver og dårligt udvalgte møbler får vi et værelse, der ligner en regnbue af lykke, men barnet vil ikke være i stand til at fokusere på alt dette. Børn i alle aldre har forskellige behov. Førskolebørn har det bedst i nærheden af ​​deres forældre, syv-årige kan lide at være alene af og til, og teenagere har brug for et værelse, der giver dem maksimalt privatliv. Lige siden vores barn starter i skole, vil han/hun også være mere og mere villig til at invitere sine venner, også for natten. Det er så okay at være forberedt på dette ved at have et ekstra sted at sove. Det opnår du nemt ved at købe en tremmeseng med udtræksmadras eller køjeseng. Andre alternativer er naturligvis en sofa med sovefunktion.

 

Moderne Køjeseng

Fra skabet til klædeskabet - de næste stadier af barnets udvikling

 Når du laver et børneværelse, er det smart at dele det op i tre niveauer. Det laveste niveau er beregnet til spædbørn. Skabe og hylder og andre opbevaringspladser bør indeholde de ting, der oftest bruges af unge (legetøj, tøj, bøger), så barnet til enhver tid kan nå dem. Møbler, lærebøger og selvfølgelig tøj skal først og fremmest være dem, der er til rådighed for barnet. Den del eller "zone", der er mest uberørt af barnet i en tidlig alder, er den zone, der oftest bliver "forældrezone" på det tidlige tidspunkt. Der skal du lægge ting, som barnet sjældent bruger, eller kun dem, som det ikke selv kan bruge. Efterhånden som barnet udvikler sig, vil de næste zoner også være inden for rækkevidde, og med tiden vil det også omfatte "forældrezonen". På denne måde lærer teenagere ubevidst betydningen af ​​deres egen modning. Nu skal de overtage noget af forældrenes ansvar og nogle beslutninger skal tages selv. At lære ansvar som følge af ændringer i miljøet bør starte fra en tidlig alder. Når et barn får sit eget værelse, bør vi lære det om behovet og værdien af ​​at passe på møbler og udstyr. Denne form for udvikling og evnen til at have noget for sig selv er ikke kun en udfordring for barnet, men også en egentlig glæde. Det samme gælder for skrivebordet. For dette møbel skal du vente, indtil barnet starter i skole. Det vil være en slags symbol for opvækst og annonceringen af ​​forandring. Fra nu af vil læring og udvikling være i fokus.

Vi siger "nej" til computere og fjernsyn

Endelig er der vigtige råd. I betragtning af den konstante teknologiske udvikling i vores samfund, er det måske ikke den bedste idé at installere et skrivebord eller et tv i børnehaven. Børn kan simpelthen ikke begrænse brugen af ​​disse maskiner, og det kan hurtigt være med til at skabe en afhængighed. At sidde i bøjet stilling på et tidspunkt i livet, hvor man skal være fysisk og mentalt aktiv for den rette udvikling, er ikke godt og ender med at sidde bøjet foran en skærm. Dette kan føre til negative helbredsmæssige konsekvenser for barnets fremtid, både fysisk og psykisk.

 
Se flere indlæg fra Mars 2022

Anbefales

pixel