Selly Home Logo
2021-07-21

Hvid og rund eller sort og firkantet? Hvordan vælger man et perfekt kaffebord eller stuebord?

 

 

 

Stuen er hjertet i lejligheden, og dens omdrejningspunkt er sofaen, ved siden af hvor der altid er et lille eller større sofabord. Faktisk tjener det ikke kun som et sted at lægge en kop kaffe. Det er på det, at vi også placerer en fjernbetjening, aviser, bøger, bærbare computere eller arrangerer vaser med smukke blomster. Vi kan også lægge brætspil ud på sofabordet, hvis vi vil have det sjovt sammen med vores kære. Takket være det varierede tilbud og et bredt udvalg af materialer kan du vælge et møbel, der er ideel til husets stil eller til indretningen af stuen. Hvordan finder man det rigtige sofabord? Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger det? Om det nedenfor.

Det rigtige sofabord - hvor skal man starte?

Sofabordet skal matche de møbler, der allerede er i rummet. Hvis sofabordet skal placeres foran et hjørne eller en sofa, skal det være op til 5 cm lavere eller lig med sædehøjden. Den mest almindelige højde på et sofabord er mellem 40 og 50 cm. Hold også en afstand på mindst 80 cm mellem sofabordet og fjernsynet.

Der er også unikke modeller af sofaborde i usædvanlige størrelser. Hvis du planlægger at sætte et sofabord mellem to lænestole, er det bedre at vælge en model lige med sædet eller lidt højere.

Når du vælger det rigtige stuebord er det ikke kun højden, der er vigtigt. Et lige så vigtigt aspekt er bredden. I tilfælde af sofaer og hjørner skal sofabordet optage 2/3 af møblens bredde. Brugen af en sådan andel af sofabordet vil ikke overvælde møblerne bag det, og afstanden mellem bordet og sofaen, der giver fri bevægelighed og behagelig siddning, skal være 35 cm.

Det er også værd at diskutere spørgsmålet om selve formen. I øjeblikket er både runde og rektangulære og firkantede borde moderigtige. Det runde sofabord har ikke skarpe kanter, som skaber et sikkert rum for barnet. Et rektangulært sofabord betragtes derimod som mere praktisk og lettere at oprette.

Kaffebord og indretningsstil

Hvis vi allerede ved, hvilke dimensioner af sofabordet er optimale, er det på tide til at komme i gang. Hvis du ikke planlægger en eklektisk stue (hvor der ikke er nogen ordningsregler), skal sofabordet matche resten af møblet.

Moderne kaffebord

Hvis hjørnesofaen eller sofaen og andre møbler er i en moderne stil, er det moderne MICHELLE sofabord det bedste valg til sættet. Det er kendetegnet ved en enkel, geometrisk form, der passer perfekt til en hvid eller sort højglans finish.

Kaffebord i loft og industriel stil

Metal som det vigtigste råmateriale dominerer i loft- og industrielt interiør. Metal passer perfekt til teksturerne i træ, beton og marmor. Traditionelle ben er blevet erstattet med en metalramme, hvorpå bordpladen hviler. I MENSOLA-sofabordet, der præsenteres ovenfor, er der to hylder, der kan bruges som avisholder eller en hylde til fjernbetjening. Metal giver mange kreative muligheder og giver rummet en unik karakter.

Skandinavisk stil - kaffebord på høje ben

Den skandinaviske stil er blevet et permanent element i kanonen i moderne interiør. Møbler i denne stil ser elegant og rummelig ud takket være de høje ben og de brugte farver. Hvid får rummet til at se lysere ud, og træets nuancer giver det en hygglig atmosfære. Derudover er borde i skandinavisk stil ofte udstyret med skuffer og hylder, som gør dem praktiske, såsom NORDI-sofabordet.

Traditionelt kaffebord

Fordelen ved klassiske sofaborde er utvivlsomt deres mobilitet og alsidighed. Det lette at bære bord betyder, at det altid er ved hånden. Klassiske borde - ligesom BELIZE-sofabordet har de ofte en hylde under bordpladen, hvor der altid er et sted til din yndlingsbog eller avis. De traditionelle sofaborde plejer at være i træets farver.

Hvilken form skal du vælge - firkantet eller rundt stuebord?

Runde sofaborde betragtes som mere sikre for brugerne og især - som nævnt ovenfor - for mennesker med børn. På grund af det faktum, at den runde bordplade ikke har nogle skarpe kanter, er det sværere at få blå mærker. Runde sofaborde takket være deres funktionalitet vil helt sikkert egne sig fint i enhver situation.

Et rektangulært sofabord tager lidt plads, hvilket gør det ideelt til interiører til forskellige formål. Det passer bedre i arrangementet, hvis det placeres i hjørnet af rummet eller mod en af væggene. Hvis du har brug for mere plads, kan du bare flytte det.

Hvilket bord skal sættes ved siden af lænestolen? En lille, oval model med en let hævet top er perfekt. Hvis bordet ikke er tilstrækkelig på grund af sin lille størrelse, skal du ikke begrænse dig selv! Du kan altid vælge mere end et sofabord! To tvillingeborde i forskellige højder, placeret ved siden af hinanden, er et hit i denne sæson!

Glass sofabord - den mest fashionable trend inden for indretning

Sofaborde i glas er et af de trendsættende elementer i moderne indretning. De er lavet af glas af forskellig tykkelse, struktur og farve - afhængigt af interiørets art. Glas er et materiale, der får et rum til at lyse op og gør det optisk forstørret og derfor er glas sofabordet sådan en universel løsning. Det fungerer såvel i en lejlighed i glamour-stil som i en moderne eller skandinavisk stil.

Sofaborde i glas kan fås i forskellige former og konfigurationer. De mest almindelige er runde og rektangulære toppe, men der er også ovale, firkantede, i form af rombe- eller femkantede glasborde. Toppe kan have ornamenter og ornamenter, men de kan også være glatte - rene eller skabe en tåget effekt (såkaldt mælkeglas). Toppe fås individuelt eller med hylder nedenunder.

Enkelt, dobbelt eller tredobbelt sofabord?

2-i-1 eller 3-i-1 sofabordene er nemme at bruge og kan let justeres efter dine behov. For eksempel til daglig brug er et foldbart dobbelt- eller tredobbelt sofabord normalt tilstrækkeligt. I tilfælde af gæstebesøger, kan vi dog bruge yderligere muligheder. Disse typer af sæt er også nemme at adskille og opsætte. Dobbelte sofaborde er skabte på en sådan måde, at deres anvendelse er enkel og bekvem.

Med så mange tilgængelige muligheder kan det være svært at vælge den rigtige bordmodel. Det er dog værd at træffe en beslutning baseret på din egen smag og indretning. For eksempel vil et dobbelt hvidt sofabord være bedre egnet til interiører med en delikat indretning, og et enkelt, traditionelt sofabord med et strengt design vil perfekt supplere en traditionel stue.

Mængden af ledig plads er også vigtig - et tredobbelt sofabord har brug for mere plads end en lille, enkelt model for at nå sit fulde potentiale. Med hensyn til det er det også værd at være opmærksom på bordpladens form. Det runde dobbelt sofabord kan let arrangeres selv i mindre interiører. Hvis man godt kan lide det sorte dobbelt sofabord, finder man helt sikkert noget for enhver smag blandt de forskellige størrelser og modeller.

 
Se flere indlæg fra Juli 2021

Anbefales

pixel