Selly Home Logo
2022-03-14

Dekoratørguide - Skandinavisk stil

Indretning i skandinavisk stilInspireret af naturen er skandinavisk stil en kombination af æstetik og funktionalitet. Hans skønhed ligger i naturlig enkelhed. Minimalistisk, økologisk, uhøjtidelig præget af harmoni, der giver ro til interiøret. I skandinavisk stil er der ikke plads til ekstravagance, mens simple former dominerer. Og det er derfor, det er så universelt og tidløst..


Kunstnerisk inspiration til at skabe den skandinaviske stil inden for boligindretning anses for at være Carl Larsson, den svenske maler og arkitekt, der levede i andet halvår. XIX århundrede. De af ham malede akvareller viste skandinavisk hverdagsliv, men ikke i de grå farver, der er typiske for regionen det meste af året uden sol, men lyse og varme. Det indre af hans hus afspejlede også den kunstneriske vision, som arkitekter og indretningsarkitekter så og spredte i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede. Selvom arrangementet af interiøret i skandinavisk stil på en eller anden måde er i modstrid med klimaets specificitet, er der faktisk mange ruiner fra områdets alvor. Mangel på sol opgav behovet for at bo i lyst og rummeligt interiør, men alligevel varmt og hyggeligt. Men på grund af det stærke bånd til naturen afspejler interiøret den skandinaviske natur..


Skandinavisk stil giver en masse frihed i boligindretning. Det giver dig mulighed for at blande stilarter. Den kombinerer succes med tradition og modernitet, takket være de gamle genstande, du kan finde ved siden af ​​helt nye. Hvidevarerne behøver ikke at komme fra samme kollektion, de skal blot passe ind i interiøret. På samme måde står det indførte design i interiøret i kontrast til lyse, tilsyneladende monotone overflader..Lyst og rummeligt interiør
Lyse farver og dybe farver gør interiøret lettere, mere rummeligt. Samtidig gør de rummet hyggeligt. Den dominerende farve i skandinavisk stil er hvid (men i en kold skygge af sne, ikke varm - écru), ekstremt alsidig og praktisk - den er altid moderigtig og kombineres med alle farver. Det sker næsten overalt, på gulv, vægge, loft, møbler, vindues- og dørsnedkeri..

Hvid i skandinavisk stil blander sig normalt med andre pastelfarver, næsten alle nuancer af grå og kold blå. I modsætning til lidt mere udtryksfulde farver, såsom sort, grøn, gul, introduceret af dekorative tilbehør (puder, tæpper, urtepotter), og også en manifestation af traditionelt håndværk (broderi). De varmer op og oplever interiøret, de trækker det ikke ud af deres lysstyrke og rummelighed..

For at sikre en lys indvendig effekt er der et arrangement i skandinavisk stil uden vinduesdekorationer - Til gengæld er der placeret et stort antal lamper, der hænger på lange snore og står på høje ben samt små stearinlys (på et bord eller skrivebord) inde. Lamperne har en enkel form, som regel med en rund lampeskærm af metal eller glas.
Naturlige materialer og stofferDen skandinaviske stil er baseret på naturlige materialer. Det dominerer træ, der bruges på en sådan måde, at det mere fuldstændigt afspejles i skønhed (farve, åre). Det kan efterlades i sin naturlige farve - med olie eller plet (naturlig farve eliminerer arter, helst lys), samt hvidmalet. Det hvidkalkede gulv af brede og lange planker er karakteristisk for skandinavisk interiør, og træbjælker, der understøtter loftet, kan også fremvises..

De mest almindelige arter i det indre er fyr, bøg, ask. Alternativet kan også være krydsfiner, men kun høj kvalitet. Derudover er der brugt materialer i skandinavisk stil kurv og sten, herunder glas og metal (stål). Naturmaterialer omfatter stoffer som uld eller bomuld..


Minimalistisk indvendigt udstyr


Den minimalistiske stil kræver ikke meget udstyr. Sofa, lænestol og sofabord i rolige pastelfarver er lige nok til at skabe en hyggelig atmosfære indenfor.
Den skandinaviske stil passer perfekt til den lilla lænestol, lavet af træ og gråt stof, komfortabelt, med et attraktivt design, der eksponerer naturlige materialer. Hyggelig atmosfære kan også opnås ved hjælp af kurvemøbler, elegance stilfuld hjørnesofa som Mango, med ekstra puder som alene
passer godt til skandinavisk stil.
 betrukket med naturmaterialer (bløde sæder og ryglæn). De kan males hvide eller med synligt naturligt træ. Designet sigter mod at opnå lysstyrke - lave sofaborde, kommoder på benene, glaserede steder, skabe og geometriske hylder. Enkle, møbelfrie dekorative accenter skal sikre komfort..

Skalenestol_grandinavisk stil i interiøret indeholder kun elementer, der virkelig er nødvendige. Overskydende udstyr eller tilbehør gør rummet overvældende, vi bestræber os trods alt på at få så meget plads som muligt. Møblerne er lavet af træ og kun Interiøret i skandinavisk stil er lyst, rummeligt, enkelt, men
hyggeligt.
Og det er ikke svært at lave sådan et arrangement. Få to sofaborde Raben med tallerken i egetræsfarve og få en stilfuld plads ved sofaen. 
Evnen til at kombinere gammelt og nyt, kombinere forskellige mønstre, kontrasterende levende farver med universel hvid giver dig ubegrænsede muligheder.
En fordel ved den skandinaviske stil er brugen af ​​naturlige genbrugsmaterialer og skabelsen af ​​udstyr eller dekorationer fra dem..Se flere indlæg fra Mars 2022

Anbefales

pixel